Sparer tid og kostnader med Guard Cloud

Økt leietakertilfredshet, bedre oversikt og reduserte kostnader er fasiten etter at HG Eiendom tok i bruk Guard Cloud for å gjøre eiendomsdriften smartere.

Hans Gaarder Eiendom er et av de største eiendomsselskapene i Larvik. Selskapet eier og drifter om lag 50.000 kvadratmeter næringseiendom fordelt på 22 bygg. Nylig tok selskapet grep for å gjøre eiendomsdriften smartere.

– Før var det vanskelig å holde kontroll på alle tekniske systemer i byggene. Vi fikk ikke varsler om feil, og måtte logge på VPN-løsninger og huske mange forskjellige innloggingsdetaljer for å se status på tekniske anlegg. Det var tidkrevende og kronglete. Informasjonen var oppstykket og tung å arbeide med, innleder eiendomssjef Jan Erik Holhjem i HG Eiendom.


Eiendomssjef Holhjem viser frem noen av byggene selskapet eier og drifter.

Full oversikt til enhver tid

Holhjem kontaktet en rekke selskaper for å få hjelp. Målet var å få et system som samlet de viktigste driftsdataene og som automatisk varslet om noe var galt.

– Det har vi lyktes med sammen med Guard. Nå har jeg alltid full kontroll på alle byggene og får automatisk varsling om noe skurrer. Løsningen hjelper oss med å drifte kostnadseffektivt og å ta gode velinformerte avgjørelser, sier Holhjem.

Han viser frem et dashboard der eksempelvis ventilasjonsanlegg, kameraovervåkning, energioppfølgingssystemer, strømmålere og annen viktig teknisk informasjon samles. Så langt har HG Eiendom og Guard knyttet hele 350 datapunkter opp mot skyen fra 50 ulike tekniske anlegg.


Holhjem er strålende fornøyd med å ha et system som spiller på lag med bygg og bruker.

Tommy Brurberg
Tommy Brurberg Hansen i Guard Automation mener dette er et godt eksempel på hvordan små grep kan gjøre driften av næringseiendom enklere og smartere.

– Dette er en enkel løsning som henter, standariserer, strukturerer og presenterer viktige driftsdata. Plattformen er veldig fleksibel. Eksempelvis kan nye tekniske installasjoner enkelt legges til og vi kan bygge ut systemet med automasjon. Det viktigste er at HG Eiendom nå har full kontroll til enhver tid, sier Hansen som mener flere eiendomsaktører kan tjene på å ha en plattform som gir trygghet og full kontroll på all driftsdata.

– Ofte må driftspersonell forholde seg til mange ulike systemer som presenterer data på ulike måter. Det blir lite oversiktlig, vanskelig å måle effekten av ulike tiltak og gjør hverdagen mer trøbblete enn den burde være i 2022, legger Hansen til.

Kan styre byggene fra andre siden av jorden

Holhjem og driftsteknikerne i HG Eiendom har også oversikten og muligheten til å styre byggene ved hjelpe av en brukervennlig app på telefonen. Tidligere var selskapet ofte nødt til å fysisk besøke tekniske rom i byggene.

– Så lenge jeg har Internett, kan jeg styre byggene ved hjelp av telefonen fra andre siden av jorda, smiler Holhjem.

Sparer tid og kostnader

Eiendomssjefen ser flere klare gevinster med løsningen fra Guard:

– Vi sparer enormt med tid og kan utbedre feil raskere enn vi kunne tidligere. Det gir mer fornøyde leietakere. Med bedre kontroll er det også lettere å ta de riktige avgjørelsene, og vi reduserer kostnader, sier Holhjem og eksemplifiserer:

– For en tid tilbake var det en feil på et ventilasjonsanlegg. Gjenvinneren hadde sluttet å fungere, noe som førte til at el-kjelen gikk på turbo. Det gikk en drøy uke før vi oppdaget feilen, og strømregningen var allerede flere titallstusen høyere enn normalt. Hadde vi hatt Guard-systemet ville vi fått varsling umiddelbart, og kunne spart store beløp. Nå som vi har bedre oversikt er jeg sikker på at også vedlikeholdskostnader vil reduseres, sier Holhjem.

Les også: Bravida velger Guard for å revolusjonere servicetjenester

En enklere hverdag

Han anbefaler Guard til andre som eier eller drifter næringseiendom.

– Løsningen fra Guard har gjort hverdagen min mye enklere! Et viktig poeng er at vi ikke har installert nytt utstyr for å samle inn informasjonen. Driftsdataen hentes gjennom vårt eget nettverk og fraktes til skyen. Det har gjort implementeringen smidig og kostnadseffektiv. Med denne løsningen er vi klare for å møte nye behov. Også er det hyggelig folk som forstår utfordringene og som virkelig bryr seg om at systemet fungerer, avslutter Holhjem.

Se film, bilder og les historien om hvordan intelligent snøsmelting reduserer kostnader på Ullevål Stadion

Se film og les hvordan fotballklubben Odd sparte 600 000 kroner på et år

Fill in your contact information to receive a non-binding offer:

Contact us

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.