Full kontroll på Oslofjord Convention Center

Når Oslofjord Convention Center står ferdig blir resultatet et av de største applikasjonene av denne type anlegg i Nord-Europa. Ambisjonen vår er at det skal sørge for en lettere hverdag for de som drifter komplekset. Photo: Oslofjord Convention Center

Med over 150 000 tags blir den komplette driftskontrollen på Oslofjord Convention Center den største løsningen levert av Guard Automation noensinne. Når det utvidede event- og konferansehotellet står klart i 2020 har vi sørget for full kontroll på de tekniske systemene i anlegget.

 

Alle hotellbyggene med i alt 1600 suiter skal integreres med et konferansesenter som kan romme opp mot 10 000 gjester. Det samme skal en stor, innendørs fotballbane kombinert med en ishockeybane og et eget badeland. Og under fotballbanen skjuler det seg et parkeringsanlegg som fyller 20 000 kvm over to etasjer. Med ansvaret for et kontrollsystem som skal sørge for et helhetlig overblikk og kontroll i denne størrelsesordenen handler det om å ha den rette kompetanse innen automasjon og systemintegrasjon. Selv om SCADA-systemet GuardControl som Guard Automation leverer til Oslofjord Convention Center ikke er det mest komplekse vi har vært med på – er det utvilsomt det mest omfattende. Etter at vi kom inn på prosjektet i starten av 2017 har vi jobbet med å bygge opp hotellkompleksets toppsystem.

 

Styringssystem gir visuelt overblikk

Vårt styringssystem gir et visuelt overblikk over hver eneste fløy i det nye komplekset. Ved hjelp av snittegninger basert på byggetegningene kan man klikke seg videre inn på hver enkelt suite og få opp detaljert, grafisk fremstilt informasjon om de tekniske systemene tilknyttet suiten. Gjennom systemet har man full kontroll på temperatur, friskluftstilførsel og man har oversikt over om suiten er opptatt eller ikke. Om den ikke er opptatt, aktiveres en dvalemodus for å spare energi. Om en alarm utløses kan man raskt identifisere hvor det skal iverksettes tiltak for å forhindre at det oppstår utilsiktede hendelser.

I nivået under brukergrensesnittet leverer vi også idrettsanleggets kontrollnivå, det vil si alle de industrielle PLS-systemene som registrerer ulike signalgivere som for eksempel pumpestyring, viftestyring, energimålere, etc. Om en av impulsviftene som skal blåse eksosen ut av parkeringsanlegget for eksempel svikter, blir det varslet i sanntid i samme system som all øvrig informasjon. Styringssystemet ligger alltid aktivt i bakgrunnen og overvåker konstant.

 

Ansvaret for et kontrollsystem, som gir visuelt overblikk, krever den rette kompetansen innen automasjon og systemintegrasjon. Foto: Max Emanuelson for Guard.

Integrert med booking og adgangssystem

GuardControl blir også tett integrert med hotellets bookings- og adgangssystem, slik at når det for eksempel er ventet 5 000 gjester, kan rommene klargjøres enkelt og automatisk. Suitene blir tilført frisk luft og temperaturen blir justert til ønsket komfortnivå. Med få tastetrykk kan suitene klargjøres til å ta imot gjester gradvis og ikke alle på én gang, noe som sørger for bedre lastbalanse og en lavere peakbelastning fra varmesentralen som ligger på området.

Når Oslofjord Convention Center står ferdig blir resultatet et av de største applikasjonene av denne type anlegg i Nord-Europa. Ambisjonen vår er at det skal sørge for en lettere hverdag for de som drifter komplekset. Ikke minst skal det også sikre at gjestene som kommer kort- eller langveis fra får et så behagelig opphold som mulig.

Fill in your contact information to receive a non-binding offer:

Need immediate assistance?

Our Service & Support team consists of highly skilled engineers that are available at your service 24/7. Please be aware that reaching out to our team for assistance or support may incur additional charges, depending on the nature of the service required.

Contact us

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.