Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Solceller næringsbygg

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Obos og Hafslund dannet i 2022 solcelleselskapet Enny. Selskapet bistår borettslag og næringsbygg med planlegging, installasjon og drift av solcelleanlegg, og vil i løpet av 2024 ha levert rundt 20 solcelleanlegg.

Ørjan Bakkland, teknisk leder hos Enny

Nå er det klart at selskapet inngår et digitaliseringssamarbeid med Sandefjord-bedriften Guard Automation. Målet er å forbedre drift og vedlikehold av solceller gjennom kontinuerlig overvåkning og smart bruk av driftsdata.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass et samarbeid med Guard. Det sikrer oss pålitelige driftsdata fra alle solcelleanlegg i sanntid uavhengig av solcelleleverandør. Digitaliseringen skaper store muligheter for smartere drift og energistyring, sier teknisk ansvarlig i Enny, Ørjan Bakkland.

Han legger til at selskapet har store ambisjoner for videre vekst, og at det ferske digitaliseringssamarbeidet med Guard er en viktig del av dette.

Smart drift gjør solproduksjonen mer lønnsom

Enkelt forklart vil samtlige solcelleanleggene fra Enny kobles opp mot den norsk-utviklede skyplattformen Guard Cloud. Det fungerer som et drift- og overvåkningssystem for Enny og deres kunder.

– Solproduksjonen overvåkes i sanntid og dataen presenteres i et brukervennlig «dashboard». Teknologien gjør det mulig å sammenligne produksjonen mot tidligere perioder, og predikere energiproduksjonen frem i tid. Skyplattformen kan nemlig hente data fra alle mulige kilder, eksempelvis værdata fra Meteorologisk Institutt og strømpriser fra Nord Pool, sier Hanne Torp Nilsen i Guard Automation.

Det støtter Bakkland i Enny:

– Hvis noe er galt, vil vi og kunden bli varslet slik at feilen kan rettes raskt. Og etter hvert vil vi bevege oss i retning av mer overvåking av tilstanden til solcelleanleggene, for å kunne løse utfordringer før de blir et reelt problem, sier han og fortsetter:

– Løsningen er et kjempeskritt for å forbedre drift og vedlikehold. Tidligere måtte vi forholde oss til en rekke ulike driftsverktøy, fremover blir alt samlet i Guard Cloud. Det vil spare oss for mye tid. I sum gjør denne digitaliseringen det mer lønnsomt å investere i solceller fordi vi kan drifte mye smartere, og få mer innsikt om den fornybare energiproduksjonen, sier Bakkland.

Han mener det er en stor fordel å samarbeide med en norsk aktør da det er lettere å utvikle løsningen i fellesskap, og gir trygghet om at dataen er lagret i Norge. Guard Automation bistår nær 40 prosent av norske kommuner med systemer for kritisk infrastruktur.

– Vi ser frem mot å samarbeide videre for å gjøre det enklere og mer lønnsomt å investere i solproduksjon, avslutter Torp Nilsen og Bakkland.

Eier eller drifter du flere solcelleanlegg som overvåkes i ulike apper?

 Da er sannsynligheten stor for at du går glipp av nyttig innsikt i dine produksjonsdata – som kan resultere i at potensielle inntekter forsvinner som dugg for solen.

Vår plattform Guard Cloud kan knytte sammen data fra alle typer anlegg – helt uavhengig av fabrikat og leverandør.

Guard Cloud er en åpen og fremtidssikker plattform som gir deg innsikten akkurat du trenger eller ønsker å dele med omverdenen.

Ved å kombinere data fra vekselrettere, batteribanker, energimålere, værforhold og strømmarkedet kan du identifisere trender, optimalisere driften og motta varsler om avvikende produksjon eller feil på anleggene.

Les mer om Guard Cloud eller fyll inn skjema for en hyggelig prat om hvordan vi kan hjelpe deg.

Fill in your contact information to receive a non-binding offer:

Need immediate assistance?

Our Service & Support team consists of highly skilled engineers that are available at your service 24/7. Please be aware that reaching out to our team for assistance or support may incur additional charges, depending on the nature of the service required.

Contact us

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.